Техничар за роботику

Ученици овог образовног профила кроз четворогодишње школовање стичу основна знања из области роботике као мултидисциплинарне научне области. До знања и вештина долазе кроз изучавање теорије из области роботике система, мехатронских компоненти и вештачке интелигенције као и кроз њихову примену у реалном окружењу.


Ученици на настави упознају функционалну структуру робота и међусобну повезаност елемената структуре у целину, пренос кретања и оптерећења механизама робота током послуживања производних система, управљање роботима током рада и програмирање рада робота за одређене технолошке процесе.

Пошто је реч о настави из домена високих технологија, настава се изводи у посебно формираном и опремљеном кабинету. Ученици кроз вежбе науче да програмирају најједноставнијег робота, да раде са додатним конпонентама (сензорима, камерама...) и, што је најважније, упознају се са могућностима укључивања таквих робота у аутоматизовану производну линију, тј. обучени су да опслужују  ЦНЦ машине.

Ученици кроз градиво повезују знања из нумеричке математике, машинских елемената, технологије обраде, програмирања и логичког размишљања, електронике, хидраулике и пнеуматике и спремни су да се одмах укључе у производне индуструјске програме. Такође, на овај начин формира се и чврста подлога за надоградњу знања.

Распоред предмета по годинама:

 

Погледајте филм са првог такмичења из роботике, одржаног у СМШ 2014.године

 

Број Посетилаца

158384
ДАНАСДАНАС114
ЈУЧЕЈУЧЕ165
ОВЕ_НЕДЕЉЕОВЕ_НЕДЕЉЕ114
ОВОГ_МЕСЕЦАОВОГ_МЕСЕЦА3911
ДО_САДАДО_САДА158384
Statistik created: 2018-01-22T14:24:08-05:00
Гости на сајту 27