Бравар - Заваривач

Будући средњошколци и средњошколке,

 

Уколико се још увек нисте одлучили коју школу и образовни профил ћете изабрати за наставак свог школовања, обавештавамо вас да ове године наша машинска школа нуди модернизован трогодишњи занатско-технички профил бравар-заваривач - шифра профила JBNS SH 3D22S.

 

Бравар заваривач   Бравар заваривач 2

 

Учење кроз рад у компанијама

 

Школовање за овај профил реализује се по моделу са елементима дуалног образовања и има бројне предности:

 

·         учење кроз рад у некој од компанија које сарађују са школом

 

·         обука на савременим машинама

 

·         подршка инструктора обучених за рад са младима

 

·         боље шансе за запослење по завршетку школовања

 

·         стицање знања и вештина за покретање сопственог бизниса

 

Уколико се одлучите за овај образовни профил, практична знања и вештине, већ од друге године школовања, стицаћете у компанији, кроз обуку на савременим машинама и уз подршку ментора/инструктора који су квалификовани за рад са младима. Овакав начин обуке оспособљава вас да одмах по завршетку школовања самостално обављате посао за који сте се три године припремали. Осим тога, учење кроз рад  у реалним радним условима, поред вештина, омогућава вам да стекнетеи велико искуство кроз сарадњу са старијим колегама.

 

Профил бравар-заваривач, школује вас за занимања која имају велики потенцијал за запошљавање јер су послодавцима потребни кадрови ових струка. То значи да ћете, уколико завршите овај профил, повећати своје шансе да се по завршетку школовања запослите у некој од домаћих или страних компанија. Такође, кроз предмет предузетништво, имаћете прилику да стекнете знања и вештине које вас оспособљавају да, уколико желите, отпочнете сопствени бизнис.

 


 

Додатне погодности

 

Осим места за учење кроз рад, компаније које сарађују са нашом школом у образовању будућих бравара-заваривача, обезбеђују ученицима и додатне видове подршке – заштитну опрему, стипендије, топли оброк или надокнаду путних трошкова.

 

Важно је да знате!

 

Профил бравар-заваривач, није резервисан само за дечаке, већ  је подједнако атрактиван и за девојчице. Због употребе савремених технологија, физичка снага није предуслов за бављење овим занимањем, тако да се њима данас успешно могу бавити и жене.

 

По завршетку трогодишњег школовања бравар-заваривач ће знати и умети да:

 

·         Израђује и монтира делове металних, алуминијумских и пластичних конструкција механичком обрадом

 

·         Заварује конструкције од челика, алуминијума и пластике електролучно, гасно, МИГ-МАГ и ТНГ поступком као и лепљењем

 

·         Израђује и монтира делове конструкција од челика, легура и пластике механичком обрадом и заваривањем

Ученици и ученице током прве године стичу практична знања у школској радионици, у другој години проводе два дана, а у трећој години три дана недељно на учењу кроз рад у компанији која сарађује са школом.

 

Профил бравар-заваривач уведен је у оквиру пројекта немачко-српске развојне сарадње „Реформа средњег стручног образовања“ који финансира немачка Влада, а спроводе Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

 

Више о модернизованим профилима који се реализују по кооперативном моделу из реформе образовања можете прочитати на линку http://www.kooperativnoobrazovanje.org/

 

Flayer page 1

 


 

Број Посетилаца

196246
ДАНАСДАНАС10
ЈУЧЕЈУЧЕ105
ОВЕ_НЕДЕЉЕОВЕ_НЕДЕЉЕ411
ОВОГ_МЕСЕЦАОВОГ_МЕСЕЦА1198
ДО_САДАДО_САДА196246
Statistik created: 2018-12-14T00:26:15-05:00
Гости на сајту 18